Δημοφιλέστερα Άρθρα/ Νέα

10η HORECA 2015

Φέτος πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα καφέ καθώς και το παγκόσμιο Cezve Ibrik στη HORECA, στα πλαίσια της έκθεσης, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo!Έμπειροι baristi του χώρου μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς.  Το επίπεδο του πρωταθλήματος φέτος, ήταν πολύ υψηλό σε σχέση με άλλες χρονιές και όσοι παρευρεθήκαμε, παρακολουθήσαμε άψογες τεχνικές και παρασκευαστικά tips, τα οποία διέγειραν τις αισθήσεις και του πιο απαιτητικού.

         Μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Cezve/Ibrik του 2014 από τον Έλληνα Σταύρο Λαμπρινίδη, ο Speciality Coffee Association of Europe (SCAE Hellas), ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2015 στη χώρα μας. Δεκάδες δεξιοτέχνες baristi από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν στην παρασκευή καφέ με μπρίκι παρουσιάζοντας το ειδικό «τελετουργικό» τους πρόγραμμα.

        Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Καφέ σε Μπρίκι» (Cezve/Ibrik 2015) αναδείχθηκε ο Ιταλός Davide Berti. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ecaterina Szasz από την Ρουμανία και την τρίτη η Hazal Atesoglu από την Τουρκία.
        Τέλος, στα Coffee Competitions, στον τελικό του πρωταθλήματος Brew, (εκχύλιση καφέ με φίλτρο) νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης και στον τελικό του πρωταθλήματος Coffee in Good Spirits (καφέ με αλκοόλ), νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουστουμπάρδης. Στο πρωτάθλημα latte art νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Μπέλλης ενώ στο πρωτάθλημα barista, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Στεφάνος Πατερικής.

 

 

 

Leave a Reply