Καφές

Speciality Coffee Association of Europe

Ο Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την δημιουργία μιας Ένωσης αποτελούμενης από φίλους του ποιοτικού καφέ με όραμα ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ στον καταναλωτή. Speciality coffee ορίζεται η τέχνη του να παρασκευάζεις ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ το οποίο κρίνεται από τον καταναλωτή να έχει μοναδική ποιότητα, χαρακτηριστική γεύση και προσωπικότητα ανώτερη από τα κοινά ροφήματα που προσφέρονται.

Αυτός ο καφές πρέπει να αποτελείται από κόκκους οι οποίοι έχουν καλλιεργηθεί σε καθορισμένη τοποθεσία και έχουν παρασκευαστεί κάτω από τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ σχετικά με τη ωμή επεξεργασία του, το καβούρδισμά του, την αποθήκευση του και τέλος την παρασκευή του ροφήματος. Μέσω του SCAE τα μέλη έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικού υλικού μπορούν να παρακολουθήσουν πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομιλίες και να κάνουν εκπαιδευτικά ταξίδια σε χώρες παραγωγής καφέ. Ο SCAE εκδίδει μηνιαίο περιοδικό και διοργανώνει εκθέσεις και πρωταθλήματα πανελλήνια και παγκόσμια όπως Barista Championship, Cup Tasters Championshop, Coffee & Good Spirits Championship, Latte art Championship and Cezve/Ibrik Championship. Όλα αυτά οδηγούν τον επαγγελματία έτσι ώστε ο χώρος του πραγματικού ποιοτικού καφέ συνεχώς να μεγαλώνει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply